Szükségem van most kanyaró-rubeola-mumpsz védőoltásra?

 

 Ez a kérdőív annak eldöntésében nyújt segítséget Önnek, hogy szüksége van-e most valamilyen védőoltásra. Kérjük, tegyen pipát az önre érvényes állításokhoz!  

Mi a kanyaró?

Nagyon könnyen átvihető, cseppfertőzéssel terjedő vírusfertőzés: Heves Léguti tüneteket, majd kiütést okoz. Szövődménye lehet a tüdőgyulladás.

Mi a rubeola (rózsahimlő)?

Léguti vírusfertőzés. Nyirokcsomó duzzanattal és kiütéssel ját. Várandósok rubeola fertőzése súlyos magzati ártalmat, fejlődési rendellenességet okozhat.

Mi a mumpsz?

A nyálmirigyek duzzanatával járó légúti vírusfertőzés. Férfiaknál heregyulladást is okozhat, mely a nemzőképességet gyengítheti.

 

 Kanyaró, mumpsz és rózsahimlő elleni védőoltás (MMR)

 O 36 évesnél idősebb vagyok, és gyermekvállalás előtt állok.

 O Gyermekvállalás előtt állok, és vérvizsgálat során kiderült, hogy nincs védettségem rubeolával szemben

 O 1991 előtt születtem, férfi vagyok, nem kaptam mumpsz elleni oltást és nem volt ez a betegségem sem.

 O Egészségügyi dolgozó vagyok, és nem tudom laboratóriumi eredményekkel igazolni, hogy védett vagyok a kanyaróval, a mumpsszal és a rózsahimlővel szemben.  Egy MMR oltást biztosan kaptam, de nem emlékszem, hogy egy másodikat is kaptam volna.

 O 2005 előtt születtem és csak egyszer kaptam MMR védőoltást. Külföldi tanulmányai során felsőoktatási intézménybe megyek.

 O Nem kapok olyan kezelést, ami az immunrendszeremet befolyásolja

 O Nem vagyok várandós

 O 1 hónapon belül nem kaptam bárányhimlő vagy sárgaláz elleni oltást

 

Tudomásul veszem, hogy az oltás előtt ki kell töltenem az olthatósággal kapcsolatos kérdőívet

 Amennyiben a kitöltés után oltatni szeretné magát, kérjen időpontot nálunk!   Oltásait leggyorsabban és legkedvezményesebben kaphatja meg. Tel: 473-1364. Címünk: 1097 Budapest, Albert F. u 3/a (OEK Nemzetközi Utazás egészségügyi és Oltóközpontja)

  

Kérjük, hozza magával a kitöltött kérdőívet!