Főoldal     A Törzsközpont (HNCMB)     Oltóközpont  

 

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

Az ország első oltóhelye, 1959 óta működünk!

Részletes szakmai, védőoltással, utazással kapcsolatos információt a félreértések elkerülése miatt, kizárólag a személyes tanácsadáskor adunk.

Címünk: 1097 Budapest
Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.

Megközelítés: 3-as metróval Nagyvárad térig,

vagy 24-es villamossal Nagyvárad térig,

vagy 1-es villamossal a Albert Flórián / régi nevén Gyáli  úti megállóig.

  

A KIUTAZÓK FELKÉSZÍTÉSE

Hazánkban, a kiutazók védőoltásairól és az ellátás módjáról a 98/ 1998. NM rendelet intézkedik. A nemzetközi utazásokkal kapcsolatos védőoltások végzésére mőködési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatók nyújthatnak ilyen szolgáltatást. Orvos, járványügyi szakember és szakasszisztens végzi a tanácsadást, védőoltást orvos adhat. Az oltóközpont a WHO (World Health Organization), a CDC (Centers for Diseases Control and Prevention) és egyéb nemzetközi tudományos szervezetek szakmai javaslatai alapján végzi munkáját.

 

A FELKÉSZÍTÉS MENETE

Az utazás előtti tanácsadás és az oltások kiválasztása, a részletes adat-, és anamnézis felvételen (kérdőív, zárójelentések, orvosi vélemények, gyermekkori oltási könyv, részletes útvonalterv áttekintése), valamint, a személyes beszélgetésen alapszik. A kockázat felmérése több tényező figyelembevételével történik, pl.: az utazás körülményei, időtartama, az utazó kora, egészségi állapota (krónikus szervi betegség, pszichés zavar, állandó gyógyszerek, immunhiányos állapot, műtétek, allergia stb.), a terhesség lehetősége, az eddigi oltások és az utazás időpontja. Mindezeket egy kérdőív tartalmazza, melyet a konzultáció előtt ki kell tölteni.  Az utazó által kitöltött kérdőív, egyben írásos beleegyezésként is szolgál.

Tekintettel arra, hogy a fenti számtalan szempontot sem telefonon, sem elektronikus levél formájában nem tudjuk begyűjteni, a tanácsadás csak személyes találkozás során történik.

A Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont szolgáltatására a bejelentkezés az alábbi linken érhető el:
OLDAL MEGNYITÁSA    Bemutatkozás

    Oltások

    Tudnivalók

    Területek

    Betegségek

    Tájékoztatók

    Linkek

    Aktualitások